Maaiseizoen 2014

Voortaan ook in Mol: Kosten voor afvoer groenafval

In gemeente Mol is vanaf 2014, net als in de omliggende gemeenten,  ophaling van groenafval betalend. Deze extra kosten vormen een bijkomende motivatie voor de aankoop van een robotmulcher, zo bleek nog maar eens bij de verkoop van een RC306, eerder deze week. Hierbij de voordelen van mulchen nog even vermelden:

  1. bodem droogt minder uit door zon en wind: vocht wordt beter behouden door grasresten
  2. versnipperde grasresten composteren en vormen voedingsstoffen voor uw gazon
  3. geen afvoer van gazonafval (via GFT container of containerpark)

Zowel economische als ecologische voordelen dus met een robotmaaier, want je moet minder (kunst)mest aanschaffen en de afvoer van gras behoort tot het verleden !

 

Maaiseizoen start in maart

maart 2014: u hangmat, hij maait ;-)
maart 2014: u hangmat, hij maait ;-)

Door het warme weer tijdens de maand maart, neemt het maaiseizoen een vroege start ! De moment om uw robotmaaier van stal te halen is aangebroken. Nog geen grasrobot in uw bezit?

 

Neem contact op en vraag advies voor een aanpak op maat van uw gazon.

AlRoBo in actie

Met het goede weer is ook de activiteit bij AlRoBo een sterk toegenomen, verschillende nieuwe robotmaaiers werden al afgeleverd en zijn inmiddels aan de slag. Na de installatie van een Robomow RS612 in deze tuin, even met de RC (links) en RS (rechts) serie op de foto ;-). De RS serie heeft twee robuuste stalen messen van elk 28 cm, resulterend in een totale maaibreedte van 56 cm. De RC serie heeft met één stalen mes voortaan ook een werkbreedte van 28 cm. Voor sommige modellen was dit eerder slechts 18 cm...

 

Mits de toepassing van voorgeschreven richtlijnen is een zwembad en Robomow perfect te combineren :-). De ideale combinatie, de Robomow geeft u immers meer tijd om te doen wat u verkiest want: hij maait en u (ge)niet !

Robomow RC304 en RS612
RC304 links en RS612 rechts

Informeer naar onze voorjaarscondities !